Forma

Mat och bar
Hornsbruksg 28
Hornstull
  • Mån–Tis
    11:30–23:00
  • Ons–Tor
    11:30–00:00
  • Fredag
    11:30–01:00
  • Lördag
    12:00–01:00
  • Söndag
    12:00–23:00
Forma awarded to the MICHELIN Guide 2024

Lunch

(11:30–15:00)

mindre rätter

  • TOPOKKI (V,VG)

    95

    krispig koreansk riskaka, gochujang, furikake

  • loaded pommes (v,vg)

    65

    gochugaru, parmesan, kimchimajonnäs

  • kyckling karaage

    150

    gochujang, gomadare, picklad gurka

dagens lunch

  • måndag

    155

    lax, nouc cham, brysselkål, aubergine, ångat ris, koriander, chili

  • tisdag

    155

    fläskschnitzel, aji amarillosmör, potatissallad, syrad lök, friterad vitlök, örtsallad

  • onsdag

    155

    torsk, vitvinssås, petit pois, pak choi, yuzu, färskpotatis, gochugaru

  • torsdag

    155

    grillad kyckling, yuzu koshu-bearnaise,  haricot verts, syrad rättika, krispig potatis

  • fredag

    155

    Stängt

Veckans vegetariska

  • Sticky tofu

    160

    hoisin, syrad gurka, rättika, ångat ris, koriander, sesam

veckans curry

  • Butter chicken

    165

    kycklinglårfilé, masala, tomat, grädde,  friterad vitlök, papadum, ångat ris, koriander

veckans kött

  • Råbiff

    165

    kizami wasabi, kewpiemajonnäs, parmesan, pommes frites, furikake, ruccola, gräslök

Forma klassiker

  • Iberico schnitzel “tonkatsu” (v/vg)

    295 (V/VG 265)

    kewpiesmör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

Dessert

  • mjukglass

    75

    banan, dulce de leche, miso, puffat ris

  • Mochi

    35

    fråga efter dagens smaker

Brunch

(12:00–15:00 LÖRDAG & SÖNDAG)

snacks

  • Ostron

    65

    gratiné, lao gan ma, tomatsalsa, jalapeno, sobrasada

  • Chili cheese springroll (v)

    75

    mozzarella, parmesan, jalapeno

  • Loaded pommes (v,vg)

    65

    Gochugaru, parmesan, kimchimajonnäs

  • Kyckling karaage

    150

    Gochujang, gomadare, picklade gurka

  • Arancini (v)

    140

    grön curry, brie de meaux, purjolök, torkad svart lime

salta brunchrätter

  • Eggs benedict

    160

    Smörstekt levainbröd, yuzuhollandaise, kimchiglaserad bacon, cirkulerat ägg

  • Eggs Florentine(v)

    160

    Smörstekt levainbröd, yuzuhollandaise, spenat, avocado, kålsallad, cirkulerat ägg

  • laxbagel

    125

    smörstekt bagel, sojagravad lax, vispad ricotta, wasabi, senapsört

  • yakaniku

    125

    entrecote, brioche, kimchi, gomadare

  • Tonkatsu

    175

    Ångat ris, kålsallad, picklade gurka, kewpiemajonnäs, furikake

  • Råbiff

    225

    sesamvinaigrette, syrad lök, rättika, lao gan ma, furikake, pommes frites

  • Iberico schnitzel “tonkatsu”

    295

    kewpiesmör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

  • Friterad Rotselleri (v,vg)

    265

    kewpiesmör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

söta brunchrätter

  • japanska pannkakor (v)

    135

    sirap & misosmör + friterad kyckling (35) + bacon (35) + vaniljglass (20)

  • chicken & waffles

    160

    Belgisk våffla, Koreansk friterad kyckling, Forma hot sauce, sesam, kimchihonung

  • mjukglass

    120

    banan, dulce de leche, miso, puffat ris

Middag

Snacks

  • ostron

    65

    gratiné, lao gan ma, tomatsalsa, jalapeno, sobrasada

  • rödräka

    145

    kimchi, forellrom, avrugakaviar, togarashi, shiso

  • Chili Cheese Springroll

    85

    färskost, parmesan, cheddar, mozzarella, jalapeno

  • saltgurka (v)

    95

    dragon, jalapeno, smetana, kimchihonung

  • Wagyu bresaola

    155

    ingefära & chilisylt, vispad ricotta, grillat levain, sesam

Mellanrätter

  • hamachi

    160

    gurka, yuzu, yoghurt, dill, fänkålsfrö, panko

  • Råbiff

    165

    avrugakaviar, picklade rättika, sesamvinaigrette, krispig lotusrot

  • vit sparris (v)

    155

    gravad vit sparris, färskost, ramslök, forellrom, ponzu, umamismör

  • Arancini (v)

    140

    grön curry, brie de meaux, purjolök, torkad svart lime

  • kyckling karaage

    150

    gochujang, gomadare, picklad gurka

  • tteokbokki (V,VG)

    145

    Koreansk gryta, kungsmussling, shimejisvamp, gochujang, svart rättika

  • fläsksida

    180

    krassemajonnäs, kronärtskockspuré, miso, svart vitlök, kumquat

  • makrill

    210

    blåmusselsås, ponzu,  vit sparris, kizami wasabi, färskpotatis

  • Karl-Johan svamp(v)

    185

    wonton, preserverad karl-johan svamp, Västerbottenost, smörad svampsoppa, syrad rättika

  • lamm

    225

    misomarinerad steklök, lamm & tomatsky, ramslök, gomadare, mynta

  • wagyu A5 Kagoshima (70g)

    395

    rökt soja, wasabi, friterad bonito

Varmrätter

  • Iberico schnitzel “tonkatsu”

    295

    kewpie smör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

  • Friterad rotselleri (v,vg)

    265

    kewpie smör, syrad vitkål, tonkatsusås, krispig potatis

Dessert

  • rabarber

    125

    glasrabarber, tagetesört, crémeux, jordgubbssorbet, yuzucurd, mandel

  • "bounty"

    120

    eldad kokosmarshmallow, khao khua, kokosglass, varm chokladsås

  • havtorn

    120

    havtornsorbet, cantaloupe melon, krossade cashew & pekannötter, gochujang

  • mjukglass

    75

    banan, dulce de leche, miso, puffat ris

  • Mochi

    35

    fråga efter dagens smaker

Rätter markerade med (V, VG) går även att få vegetariska (V) eller veganska (VG).

Ingen beskrivning tillgänglig

Forma – ett nytillkommet tillägg till Hornsbruksgatans restaurang- och barkvarter i Hornstull från personerna bakom Napolyon Bar & Bistro. Med maten som utgångspunkt och baren som spets erbjuder Forma ett fransk-asiatiskt koncept i en avslappnad miljö.

Restaurangen serverar utifrån en meny med de finaste råvarorna från hållbara producenter. Alltid efter säsong, alltid vällagat. Utöver detta erbjuder Formas cocktailbar en bred variation av omsorgsfullt komponerade drinkar.